Ghost Songs banner

Kulttuuritalo Caisa 14.9.2023 klo 18

Illat pimenevät ja kujat kietoutuvat yhä piteneviin varjoihin. Jostain kaukaa kuuluu vaimea aavemainen ulina… Mutta oletko koskaan pysähtynyt kuuntelemaan, millaisia lauluja haamuilla onkaan jaettavanaan?

KUORO

Unreality Assemblyjen jälkimainingeissa 2023

Unreality on tammikuussa 2014 perustettu sekakuoro, joka on Suomen ensimmäisenä kuorona omistautunut laulamaan vain elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikkia. Uniikit, itse sovitetut kappaleet ja oranssinhehkuinen lohikäärme ovat tämän 30-henkisen laulajaporukan tunnusmerkkejä. Unreality esiintyy vuosittain tuhansia kävijöitä vetävissä coneissa, järjestää omia konsertteja sekä keikkailee pienryhmä Nanorealityn voimin. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jari Koivistoinen.

Jari Koivistoinen

Jari Koivistoinen on helsinkiläinen kuoronjohtaja ja muusikko, jonka kokemus kuorojen parissa käsittää niin pieniä ammattikokoonpanoja kuin isoja suurkuoroja.
Unrealityn lisäksi Jari toimii varajohtajana Tapiolan kamarikuorossa ja Helsingin filharmonisen kuoron kuoromestarina. Lisäksi hän toimii Cantores Minores-poikakuorossa kouluttajana, ja on kysytty harjoittaja, joka on tehnyt yhteistyötä monen muunkin pääkaupunkiseudun kuoron kanssa (mm. Murtosointu, Mieskuoro Manifestum, Kumpulan kuoro, Helsingin Poliisilaulajat). Kuoronjohdon lisäksi hän tekee myös kanttorin töitä Hietaniemen hautausmaalla ja toimii monipuolisesti musiikin parissa niin harjoituspianistina, kamarimuusikkona, laulajana kuin säveltäjänä ja sovittajana.
Musiikin ohella Jari on kaikenlaisen muunkin kulttuurin suurkuluttaja, jonka kiinnostuksen piiriin kuuluvat mm. elokuvat, pelit, kuvataiteet ja standup. Yhteistyö Unrealityn kanssa alkoi keväällä 2017.

OHJELMA

Trailer Music / Sunless Sea
Säv. ???
Sov. Ilari Sinkkonen
Perc. Sampo Syrjänen

Pelissä vuodelta 2015 pelaaja ottaa roolikseen höyrylaivan kapteenin ja luotsaa parhaan kykynsä mukaan alustaan Unterzeen maanalaisilla vesillä koettaen selviytyä niiden lukuisista vaaroista.

This is Halloween / The Nightmare Before Christmas
Säv. Danny Elfman
Sov. Teemu Vaittinen & Timja Aunola

Elokuvan avausmusiikki Henry Selickin ohjaamasta ja Tim Burtonin tuottamasta klassikkoelokuvasta Painajainen ennen joulua, jossa nähdään, miten käy, kun Halloweenin otukset yrittävät ymmärtää joulua omasta makaaberista näkökulmastaan.

Nightmare Contagion / Another
Säv. Katakura Mikiya
San. Takarano Arika
Sov. Matias Kylliäinen

Solistina: Kai Salo

Seuraavan kappaleen lähde on alun perin Ayatsuji Yukiton kirjana ilmestynyt Another, joka on sittemmin sovitettu myös mangaksi ja animeksi. Nuori Sakakibara Kouichi saapuu uuteen kouluun ja pian hän huomaakin olevansa keskellä yliluonnollista mysteeriä, jossa hänen luokkatoverinsa yksi kerrallaan kuolevat mitä raa’immin tavoin.

Still Alive / Portal
Säv. & San. Jonathan Coulton
Sov. Antti Havukainen

Vuonna 2007 julkaistun Portal-pelin lopputekstien kappale, jossa antagonisti GLaDOS jättää pelaajalle viimeisen pahaenteisen tervehdyksensä.

Theme of Laura / Silent Hill 2
Säv. Akira Yamaoka
Sov. Aurora Tulilaulu

Silent Hill -pelisarja on yksi survival horror -genren kulmakivistä ja Silent Hill 2:ta vuodelta 2001 pidetään yhtenä sarjan parhaista osista. James Sunderland saapuu kuolleen vaimonsa Maryn kutsumana Silent Hillin autioituneeseen kylään selvittämään totuutta kutsun takana. Yksi Jamesin tutkimuksissa kohtaamista ihmisistä on pikkutyttö nimeltä Laura, joka on myös saapunut kylään etsimään Marya ja, vaikkei syitä liian aikaisin selvitelläkään, vaikuttaa kantavan Jamesille kaunaa.

Ma Belle Lune / A Plague Tale: Requiem
Säv. Olivier Derivière

A Plague Tale kertoo nuorten sisarusten selviytymistarinaa tosielämän historiallisten kauhujen puitteissa keskiaikaisessa Ranskassa Mustan surman leviämisvuosina. A Plague Tale: Requiem (2022) on suora jatko-osa edeltävälleen A Plague Tale: Innocencelle (2019), jossa Amica ja Hugo de Rune välttelevät inkvisitiota ja yrittävät löytää parannuskeinoa nuoren Hugon sairauteen.

Main Theme / Higurashi no naku koro ni
Säv. Kenji Kawai
Sov. Matias Kylliäinen

Higurashi no naku koro ni ilmestyi alun perin visual novellina ja päätyi myöhemmin animesovitukseksi. Maebara Keiichi muuttaa Hinamizawan uneliaaseen kylään, paikka vaikuttaa aluksi idylliseltä lintukodolta, joka alkaa paljastaa itsestään synkkiä salaisuuksia, ja Oyashiron kiroukseksi kutsuttu ilmiö alkaa jälleen vaatia ihmishenkiä mysteerin avautuessa yhä enemmän vaihtoehtoisten aikajanojen kautta.

Opening / Higurashi no naku koro ni
Säv. Kenji Kawai
Sov. Matias Kylliäinen

Higurashi no naku koro ni -sarjan animeadaptaation avausmusiikki. Higurashi on When They Cry -sarjan ensimmäinen osa, jota ovat myöhemmin seuranneet Umineko: When They Cry ja Ciconia: When They Cry.

Title Theme / the Secret of Monkey Island
Säv. Michael Land
Sov. Tomi Jylhä-Ollila

Pelissä The Secret Of Monkey Island (1990) nuorella Guybrush Threepwoodilla on selkeä tavoite elämässään: tulla oikeaksi merirosvoksi. Suorittaessaan paikallisten merirosvojen koitoksia Guybrush pihkaantuu päätä pahkaa saaren kuvernööriin Elaine Marleyhin, joka kuitenkin jää pian aavepiraatti LeChuckin vangiksi. Pelastusoperaatio vie sankarimme kohti salaperäistä Apinasaarta. Pelin tunnusmusiikki kertoo jo aloitusruudusta lähtien, millainen seikkailu tulee olemaan edessä.

Lullabay of Woe / Witcher III: A night to remember
Säv.  Marcin Przybylowicz
Sov. Matias Kylliäinen

The Witcher 3:n (2015) trailerissa kuultava Lullaby Of Woe on kauniin karmaiseva kehtolaulu, jolla hirviöt kehottavat omia pienokaisiaan varomaan noituri Geralt Rivialaista. The Witcher -pelisarja perustuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin kirjasarjaan Noituri (1986-2013).

Your Reality / Doki Doki Literature Club!
Säv.  Dan Salvato
Sov. Timja Aunola

Doki Doki Literature Club! (2017) avautuu pastellisävyisenä visual novelina, jossa pelaaja liittyy koulunsa kirjoituskerhoon ja tapaa sen ihastuttavat neljä jäsentä. Kaikki alkaa kuin mikä tahansa lajityypillinen deittailusimulaattori – paitsi tietenkin, jos tajusi lukea heti pelin alussa tulevan varoitustekstin…

Katayoku no tori / Umineko – when they cry
Säv. Akiko Shikata
San. Wataru Namino & Ikuko Ebata
Sov. Matias Kylliäinen

Solisteina Timja Aunola ja Kai Salo

Umineko no naku koro ni on When they cry -sarjan toinen osa ja kertoo siitä, kun 18 varakkaan Ushiromiyan suvun jäsentä saapuu Rokkenjiman saarelle keskustelemaan suvun vakavasti sairaan patriarkan perinnönjaosta, mutta kartanon tapahtumat kääntyvät pahaenteiseen suuntaan. Murhamysteerien perinteitä kunnioittaen tietysti voimakas myrsky estää ketään lähtemästä saarelta. Umineko: When They Cry ilmestyi visual novelina vuonna 2007 ja animena vuonna 2009.