Kanneltalo 9.3.2024 klo 18

Astu sydämen poluille, poimi ruusu rakkaallesi ja osta se kauan haaveilemasi jahti! Soundtrack-musiikille omistautunut sekakuoro Unreality esittää tunteikkaita sävelmiä!

OHJELMA

KUORO

Unreality Assemblyjen jälkimainingeissa 2023

Unreality on tammikuussa 2014 perustettu sekakuoro, joka on Suomen ensimmäisenä kuorona omistautunut laulamaan vain elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikkia. Uniikit, itse sovitetut kappaleet ja oranssinhehkuinen lohikäärme ovat tämän 30-henkisen laulajaporukan tunnusmerkkejä. Unreality esiintyy vuosittain tuhansia kävijöitä vetävissä coneissa, järjestää omia konsertteja sekä keikkailee pienryhmä Nanorealityn voimin. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jari Koivistoinen.

Jari Koivistoinen

Jari Koivistoinen on helsinkiläinen kuoronjohtaja ja muusikko, jonka kokemus kuorojen parissa käsittää niin pieniä ammattikokoonpanoja kuin isoja suurkuoroja.
Unrealityn lisäksi Jari toimii varajohtajana Tapiolan kamarikuorossa ja Helsingin filharmonisen kuoron kuoromestarina. Lisäksi hän toimii Cantores Minores-poikakuorossa kouluttajana, ja on kysytty harjoittaja, joka on tehnyt yhteistyötä monen muunkin pääkaupunkiseudun kuoron kanssa (mm. Murtosointu, Mieskuoro Manifestum, Kumpulan kuoro, Helsingin Poliisilaulajat). Kuoronjohdon lisäksi hän tekee myös kanttorin töitä Hietaniemen hautausmaalla ja toimii monipuolisesti musiikin parissa niin harjoituspianistina, kamarimuusikkona, laulajana kuin säveltäjänä ja sovittajana.
Musiikin ohella Jari on kaikenlaisen muunkin kulttuurin suurkuluttaja, jonka kiinnostuksen piiriin kuuluvat mm. elokuvat, pelit, kuvataiteet ja standup. Yhteistyö Unrealityn kanssa alkoi keväällä 2017.

This is Halloween // The Nightmare Before Christmas
Säv. Danny Elfman
Sov. Teemu Vaittinen & Timja Aunola

Elokuvan avausmusiikki Henry Selickin ohjaamasta ja Tim Burtonin tuottamasta klassikkoelokuvasta Painajainen ennen joulua, jossa nähdään, miten käy, kun Halloweenin otukset yrittävät ymmärtää joulua omasta makaaberista näkökulmastaan.

Poldark/Demelza // Poldark
Säv. Anne Dudlet
Sov. Ruska Berghäll

Poldark on brittiläinen historiallinen draamasarja, joka sijoittautuu 1700-luvun englantiin. Kapteeni Ross Poldark palaa Yhdysvaltain vapaussodasta kotiinsa Etelä-Englantiin ja alkaa elvyttämään hänen isältänsä perimää kaivosta.

Lullaby of Woe // Witcher III: A night to remember
Säv.  Marcin Przybylowicz
Sov. Matias Kylliäinen

The Witcher 3:n (2015) trailerissa kuultava Lullaby Of Woe on kauniin karmaiseva kehtolaulu, jolla hirviöt kehottavat omia pienokaisiaan varomaan noituri Geralt Rivialaista. The Witcher -pelisarja perustuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin kirjasarjaan Noituri (1986-2013).

Theme of Laura // Silent Hill 2
Säv. Akira Yamaoka
Sov. Aurora Tulilaulu

Silent Hill -pelisarja on yksi survival horror -genren kulmakivistä ja Silent Hill 2:ta vuodelta 2001 pidetään yhtenä sarjan parhaista osista. James Sunderland saapuu kuolleen vaimonsa Maryn kutsumana Silent Hillin autioituneeseen kylään selvittämään totuutta kutsun takana. Yksi Jamesin tutkimuksissa kohtaamista ihmisistä on pikkutyttö nimeltä Laura, joka on myös saapunut kylään etsimään Marya ja, vaikkei syitä liian aikaisin selvitelläkään, vaikuttaa kantavan Jamesille kaunaa.

Skyfall // Skyfall
Säv. & San. Adele
Sov. Antti Havukainen

Solistina: Kai Salo

Tunnusmusikki samannimisestä James Bond -elokuvasta vuodelta 2012. Legendaarisen Judi Denchin viimeinen esiintyminen Britannian tiedustelupalvelu MI6:n johtajana M.

Date Song // Aggretsuko
Säv. Houno Satoshi, Nakamura Hanae, Sakurai Miki & Tabuchi Natsumi
Sov. Sampo Syrjänen

Hello Kittymäisellä söpöydellä hoystetty Aggretsuko-Netflixsarja kertoo Retsuko-kultapandan elämästä tylsässä työssä kirjanpitäjänä. Retsuko luulee löytäneensä elämänsä rakkauden työpaikan myynti-osastolta ja kuvittelee tulevaisuutta ruusunpunaisten lasien läpi.

Sanat:

Your Reality // Doki Doki Literature Club!
Säv.  Dan Salvato
Sov. Timja Aunola

Doki Doki Literature Club! (2017) avautuu pastellisävyisenä visual novelina, jossa pelaaja liittyy koulunsa kirjoituskerhoon ja tapaa sen ihastuttavat neljä jäsentä. Kaikki alkaa kuin mikä tahansa lajityypillinen deittailusimulaattori – paitsi tietenkin, jos tajusi lukea heti pelin alussa tulevan varoitustekstin…

Vogel im Käfig // Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)
Säv. Hiroyuki Sawano
Sov. Sampo Syrjänen

Mangasarja Attack on Titan sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa ihmisiä syövät titaanit ovat ajaneet ihmiskunnan sukupuuton partaalle ja jäljellä olevat ihmiset asuvat muurien suojissa. Tarina keskittyy kolmeen nuoreen, jotka liittyvät titaaneja vastaan taistelevaan armeijaan titaanien hyökättyä heidän kotikaupunkiinsa. Mangasta on vuonna 2013 tehty animesarja, jonka aikana kuulemme kappaletta pitkin sarjaa.

Linkki sanoituksiin sekä niiden käännökseen

This Wandering Day // The Rings of Power
Säv. David Donaldson, Steve Roche, David Long & Janet Roddick
San. J. D. Payne

The Rings of Power (2022) on kertomus J. R. R. Tolkienin luomasta Keskimaassa ja kertoo tapahtumista tuhansia vuosia ennen Taru Sormusten Herran tapahtumia. Sarjassa seurataan pääosin haltia Galadrielin edesottamuksia, mutta sarjan suuriin tapahtumiin mahtuu mukaan ainakin yksi hobitti, jonka suusta This Wandering Day kuullaan.

This is the Life // Johnny Dangerously
Säv & San. “Weird Al” Yankovic
Sov. Jari Koivistoinen

Johnny Dangerously on Amy Heckerlingin ohjaama amerikkalainen rikoskomedia vuodelta 1984, jota tähdittävät muunmuassa Michael Keaton ja Danny deVito. Kappale kuullaan elokuvan alkutekstien aikana. “Weird Al” julkaisi kappaleen myöhemmin levyllään Dare to be Stupid musiikkivideon kera, jossa laulaja kehuskelee mahtavalla varallisuudellaan mm. tilaamalla tonnikaupalla nimikirjailtuja paperinenäliinoja.

Kiitokset